dijous, 31 d’octubre del 2013

Per tots sants castanyes i cargols amb banyes!!



La festa de la castanyada arriba a la biblioteca de Torredembarra. Ahir a la tarda, es va fer aquesta tradicional festa catalana que va reunir a més d’una vintena de famílies amb nadons de 0 a 3 anys.  
Mentre els nens gaudien ballant i cantant la cançó de la castanyera, tot d’una, va aparèixer l’autèntica Castanyera que va baixar expressament de la muntanya, acompanyada d’una amiga seva i un gegant, per explicar-nos una història que li va passar fa temps.

I per concloure la festa els nens van fer un taller amb castanyes i plastilina.
Mireu quins cargols treu banya més divertits...
 Ens veiem dimecres que ve al Babyclub!
Ànnia Marcé 

divendres, 25 d’octubre del 2013

Els colors de la tardor

L’activitat d’aquesta setmana consistia en realitzar un mural de tardor utilitzant només les mans dels més petits, que s’ho van passar genial ja que no hi ha res com empastifar-se.


Material necessari: Pintura de dits del colors de la tardor (groc, vermell, marró, taronja), paper d’embalar marró, pinzells i roba que es pugui embrutar.

Elaboració: Dibuixar un arbre ben gros en el paper d’embalar i enganxar-lo en una paret que es pugui embrutar. Posar la pintura en diferents plats amb pinzells perquè els nens es pintin la mà per després deixar la seva empremta al mural, simulant les fulles de l’arbre.
Foto 1
També vam tenir l’honor d’escoltar el conte de la Castanyada que ens va preparar l’Úrsula, mare voluntària amb l’ajuda de la seva filla Martina.


I dimecres vinent, des de dalt de la muntanya, baixarà La Castanyera, per fer una visita als infants de l’espai de famílies.
Ànnia Marcé

dijous, 10 d’octubre del 2013

Quan arriba la tardor...

Hola famílies, com porteu la calor? Suposo que com tots, esperant que arribi el fred, oi? Doncs bé, a continuació us deixem una idea que la podeu utilitzar per decorar la terrasseta i aprofitar que fa aquest bon temps per fer soparets a les terrasses i balcons!.  
És facilíssima de fer, queda súper maca i la podrem utilitzar tant per decorar una taula com per fer un racó diferent a una habitació.
Per a fer aquestes espelmes només necessitarem:
-          1 potet de vidre petit (de iogurt, melmelada, etc.).
-          Paper seda blanc
-          Fulles que no siguin molt seques
-          Cola blanca
-          Espelma
-          pinzell

Per a fer-los només hem d’anar enganxant les fulles al pot, amb l’ajuda d’un pinzell.


Un cop tinguem les fulles enganxades, posarem una altre capa de cola blanca per enganxar-hi el paper de seda.
Un cop acabats, els deixem assecar.
Quan estigui completament sec, hi posem a dins una espelma i veureu quina llum més maca que fan!!
També, per aquesta època de l’any recomanem contes relacionats amb la tardor com el conte “Sortim a buscar bolets” que ens va explicar l’Estela, mare voluntària, amb l’ajuda de les seves filles Gala i Cora. 
Per explicar-lo es van ajudar d’uns cistellets plens de bolets, de diferents tipus, que van collir uns dies abans i que van deixar veure, tocar i olorar a totes les famílies assistents.


Ens veiem el proper dimecres al babyclub!
Ànnia Marcé