dijous, 19 de febrer del 2015

1,2,3...Pastorets!!!

Avui hem rebut una visita molt especial. L’Azahara López, mare voluntària i cap de colla del Ball de Pastorets, ens ha fet cinc cèntims d’aquest ball.
Ja veieu que amb un pal d’1m. (el recollidor d’escombra), unes gomes de pollastres i uns picarols han estat suficients per poder fer el ball amb els més petits.
Ens ha explicat en què consisteix, com van vestits, les cançons que canten i moltes coses més!. I entre tots i totes hem pogut fer una petita mostra d’aquest ball.
La mateixa Azahara López ens ha explicat el conte “1,2,3...Pastorets!!!” del que ella n’és l’autora. Un conte dedicat al Ball de Pastorets, és el setè títol de la col•lecció els Dotze Morterets inspirats en temes del seguici popular de Torredembarra.
Moltes gràcies Azahara, ja tenim ganes que arribi la festa major per veure-us ballar a tots.
Fins dimecres!

dilluns, 16 de febrer del 2015

Ara arriba Carnestoltes...

Avui hem celebrat la festa de carnaval a la biblioteca
L’Ànnia Marcé, bibliotecària ens ha explicat el conte “Rinxols d’ós” que narra la història d’una família d’ossos que es preparen pel gran carnaval que es celebra al bosc. Un conte en clau d’humor contra les conviccions socials i els generes establerts.
Molts infants ja hem vingut disfressats i només ens calia maquillar una mica per començar la gran festa. Teniem unes grans professional, la Maika i la Bea, mares voluntàries que ens han pintat la cara com nosaltres voliem.


Que soni la música que ja estem preparats.
Confeti i serpentines a dojo per ambientar el dia.
Que bé que ens ho hem passat!
Ànnia Marcé

dilluns, 9 de febrer del 2015

Molinet de vent pels dies de fred i vent!

Voleu saber com fer un molinet de vent amb un tres i no res?
Però abans us recomanem el conte “Garbí” de Núria Mareca, guanyador del II Concurs de contes il•lustrats “Llegir per créixer” dins dels XIII Premis Vila de Torredembarra 2011.
La Noemi, mare voluntària ha estat l’encarregada d’explicar-lo. Una història molt divertida on el vent hi juga un paper molt important. En compte quan el llegiu, no acabeu sortint volant!
I...ara si! Amb aquests dies de fred i vent què millor que fer un molinet de vent com aquest.
 Només necessites:
- 1 llapis amb goma
- Una agulla de cap
- Un quadrat de paper decorat al vostre gust pels dos costats
I amb aquest material podràs crear un fantàstic molinet de vent que rodarà i rodarà sense parar, i recorda, que sinó fa vent, sempre pots bufar tu mateix.
Us esperem dimecres vinent! Recordeu que podeu venir disfressats per celebrar el Carnaval.
Ànnia Marcé

dilluns, 2 de febrer del 2015

En Patufet amb ombres xineses!

El 2015 ha estat declarat l'Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya.
I per celebrar-ho, a la biblioteca de Torredembarra, ens hem proposat treballar un país cada mes. Al gener toca la Xina i a la Raquel, mare voluntària, se li ha acudit explicar el conte clàssic del Patufet en ombres xineses, una proposta molt interessant.
Ens hem quedat bocabadats des del primer moment, i es que això d'estar a les fosques ens imposa una mica però tractant-se d'en Patufet estàvem encantats.
Crec que aquest recurs crida molt l'atenció dels infants ja que el conte cobra vida rera la pantalla, i sinó, mireu com és per dintre. La Raquel ens ha explicat com funciona això de les ombres, ens ho hem passat pipa!
I després...hem fet una titella de mitjó, proposada per l'Ina, mare voluntària. És molt senzilla de fer i amb qui podrem passar bones estones creant històries fantàstiques!
Només hem necessitat:
- Mitjó
- Feltre vermell
- Cartolina tisores
- Tisores
- Cola blanca
- Ulls mòbils
Simple i divertida! però també molt interessant per aquestes dies de fred.
Fins dimecres vinent!
Ànnia Marcé